|
11 sep 2019 Het verhaal
De ochtend begint vroeg, maar we weten, dat de bakkerij om 07:00 open gaat, dus niet getreurd.
Als we om 07:15 buiten staan......... is de bakkerij nog dicht (Open om 08:00) en kijken we tegen twee ontzettend chagerijnige hoofden aan van twee werknemers die NIET zitten te wachten op klanten. Ach, ik weet nog een véél betere bakkerij aan de noordkant van Akureyri, en die is wèl open. Het personeel daar is ook véél vriendelijker. We ontbijten daar lekker, en nemen een lunch mee, bestaande uit twee croissants en twee kaasbroodjes. Om 08:00 vertrekken we. Omdat we ons de vorige dag al hadden aangemeld bij de toltunneldirectie hoefden we ons geen zorgen te maken over een rekening achteraf, maar vlak voor de tunnel zagen we de oude weg, welke over de berg heen liep. Nooit gereden, dus maar van de nood een deugd gemaakt, en we rijden met een aantal slingers omhoog en aan de andere kant weer omlaag, waar we bij de tunneluitgang(ingang) uitkomen…… Deze omweg zorgde er wel voor, dat we exact om 10:00 bij het wellness-oord GeoSea in Husavík waren….. Als eersten naar binnen en als eersten in het water van 38C….. Prachtige locatie met uitzicht over zee, althans als het niet mistig en druil is….. We rijden op ons gemak om 12:00 weer verder, en besluiten om er een rustige dag van te maken. We fotograferen weinig, maar dat heeft ook alles te maken met het sombere weer. Om 15:15 zijn we bij Ytra-Lón, en kunnen we de tassen eindelijk uit- en overpakken. Het is 14 jaar geleden, dat ik hier voor het laatst was, samen met Paul, waar ik in 2005 een rondreis maakte (Paul&Paul op IJsland). Wat ik me nog herinner als de dag van 14 jaar geleden, is de poes Blida, die hier rondliep, en zelfs bij ons in bed sliep alsof dat de gewoonste zaak van de wereld was. Als wij buiten lopen komt er een kat op ons af, in dezelfde kleurstelling als de vroegere Blida.... een kind van haar? Nee, het is Blida zelf, die er nog uitziet alsof ze geen jaar ouder is geworden. Wàààt een verrassing!! Het avondeten wat Mirjam maakt is heerlijk, meer nog: vurrukkulluk.. het vlees smelt op de tong, en het biertje erbij gaat er in als ketellapper. Om 22:00 gaat het licht uit....... |